Ris-sushi-bowl med sesam-paneret tofu

Rissushibowl med sesampaneret tofu – en variant på den populære tik-tok ret: ”salmon sushi bowl”

Tid og køkken

Tid – forberedelse 10 min
Tid – tilberedning 10 min + koge ris
Tid – total ca. 30 min
Type – hovedret
Køkken – asiatisk fusion
Antal personer – 4

Ingredienser

2 blok tofu med mandler og nødder
1 æg
3 spsk sesamfrø
3 spsk maizena
2 tsk sellerisalt
2 spsk neutral olie
3-4 spsk østerssauce (vegansk alternativ: mushroom sauce eller brug en anden wok sauce)
Agurkesalat:
2 agurker
4 spsk soya
4 spsk riseddike
4 tsk sesamolie
2-3 tsk rørsukker
1 hvidløgsfed, fint hakket
1-2 knivspids chiliflager
1 spsk sesamfrø
Til bowl’en:
kogt ris til 4 personer
soya
sesamolie
chilimayo
1-2 pakker nori ark
Hvis du vil have mere fylde, kan du tilsætte flere rå, kogte eller lynstegte grøntsager til retten!

Fremgangsmåde

1. Start med at vaske agurkerne og skær dem i tynde skiver. Bland de øvrige ingredienser til lage, tilsæt agurkeskiverne og sæt det til side.
2. Kog risene, følg anvisning på pakken.
3. Skær tofuen ud i firkanter, ca. 2×2 cm. Pisk et æg i en skål og mix maizena, sesamfrø og salt i en anden skål. Kom nu først tofuen i det piskede æg, og vend derefter stykkerne i maizena-mixen.
4. Varm en stor stegepande op, tilsæt lidt olie og steg de panerede tofu-stykker gyldne på begge sider, ca. 4 min på hver side. Hæld nu østerssauce eller anden stir-fry sauce i panden, vend rundt og lad det koge op ca. 1 min. Tag tofuen af varmen og sæt til side.
5. Klip nori arkene i mindre stykker, ca. 4 pr ark. Kom ris i dybe skåle, fordel derefter tofu-stykker, agurkesalat, nori og kom chilimayo henover.
Sæt ekstra soya og sesam olie på bordet.