Tid og køkken
Tid: forberedelse 10 min., tilberedning 30 min., total 40 min.
Type – hovedret
Køkken – amerikansk fusion
Antal personer 4
Ingredienser
2 pakker tofu med mandler og nødder
1 dl ketchup
0,5 dl æblecidereddike
3 spsk sirup (ahorn, daddel eller anden sirup)
2 spsk brunt sukker (farin, muscovado, eller kokos)
1 spsk harissa
1 spsk soya
1 spsk engelsk sauce (worcestershire)
1 spsk olie + lidt mere at pensle tofuen med
0,5 tsk hvidløgspulver
0,5 tsk løgpulver
1 tsk sød paprika
lidt salt
friskkværnet sort peber
Kartoffelmos:
1.5 kg kartofler
1 spsk salt til kogevandet
60 g smør
1,5 dl mælk
0,5 tsk salt og friskkværnet sort peber
Grøntsager:
1 pakke bimi (kan erstattes med broccoli)
250 g haricot verts
Fremgangsmåde
1. Vask og skær kartoflerne ud i mindre stykker. Kom dem i en gryde med salt og vand og sæt dem over til at koge.
2. Kom alle dine ingredienser til bbq-saucen i en lille gryde og kog op. Skru ned til middel varme og lad den simre til den tyk konsistens
mens du rører, ca. 5 min. Sæt til side.
3. Når kartoflerne er kogt helt møre, sies vandet fra. Kom gryden tilbage på komfuret, kom mælk og smør i gryden, vent 20 sek. og kom nu kartoflerne tilbage i gryden. Krydr med salt og peber. Mos kartoflerne med en grydeske/piskeris eller lynhurtigt med en elpisker (Hvis du bruger elpisker, skal du først mose kartoflerne let med den før du tænder det. Det skal have minimal tur med elpisker for at undgå at mosen blive sej). Sæt til side.
4. Varm en grillpande op, skær hver tofu blok ud i 4 skiver. Pres evt. væske ud med køkkenrulle. Pensl stykkerne med olie og drys med salt og peber. Grill skiverne til de får gyldne grillstreger ca. 4 min på hver side. Pensl dem nu med rigeligt af bbq-saucen og grill videre ca. 2-4 min. indtil saucen sætter sig lidt.
5. Blanchér bimi og haricot verts ca. 3-4 minutter.