Pandestegt falafel med libanesisk tabbouleh og hummus

Frisk og lækker tabbouleh salat med sprøde falafler og cremet hummus. Super-lækkert, hurtigt, mættende og sundt!

Frisk og lækker tabbouleh salat med sprøde falafler og cremet hummus. Super-lækkert, hurtigt, mættende og sundt!

Tid og køkken

Tid – forberedelse: 30 min
Tid – tilberedning: 10 min
Tid – total: 40 min
Type – hovedret
Køkken – mellemøsten
Antal personer 4

Ingredienser

2 pakker falafel
1 spsk olie
4 små bdt eller 1-2 store bdt persille
3 store tomater
1 bdt mynte
1 bdt forårsløg
0,8 dl bulgur
1/2 rødløg
2 øko citroner
0,5 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Hummus:
1 ds kogte kikærter
2 fed hvidløg
Saften fra 1 øko citron
0,5 dl olivenolie
0,5 dl tahin
1,5 tsk spidskommen
1 knivspids cayennepeber
1 knivspids sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Kom alle ingredienser til hummus i en blender og kør indtil helt ensartet konsistens. Hvis den er for tyk, tilsæt 1 spsk vand i ad gangen indtil den er, som du vil have den!
2. Vask og skyl persillen grundigt. Tør i en salatslynge og derefter i viskestykker.
3. Kog bulgur efter anvisning på pakken. Køl af efterfølgende ved at skylle i koldt vand.
4. Hak persille, mynte, og forårsløg fint. Pil løg, halver og hak det fint. Vask og skær tomaterne ud i små tern.
5. Dræn bulguren. Kom den op i en stor skål sammen med grøntsager og krydderurter og tilføj, olie, citronsaft, salt og peber. Vend forsigtigt rundt så alt bliver mixet godt.
6. Varm en stegepande op på middel højvarme og kom olie heri.
7. Steg dine falafel i ca. 5-10 min. til de er gyldne og lune.
8. Servere dine falafler med tabbouleh og cremet hummus.