Falafel med pita og hvidløgs-dressing

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)
Pita-klassiker med falafel, peberfrugt, agurk, tomat og hvidløgsdressing. Enkelt men storfavorit hos store og små.

Tid og køkken

Tid – forberedelse 15 min
Tid – tilberedning 10 min
Tid – total 25 min
Type – lettere hovedret eller mellemmåltid
Køkken – mellemøsten
Antal personer 4

Ingredienser

1-2 pakker falafel (efter hvor sultne I er)
1 spsk olie
2 dl creme fraiche + lidt vand
1 -2 fed hvidløg
Saft fra 1/2 citron
salt og peber
8 pitabrød
2 store tomater
1 agurk
2 peberfrugter
Evt. tilføj andet fyld du ønsker såsom koriander, løg, salat, chilisauce, eller hvad du bedst kan lide!

Fremgangsmåde

1. Pil og riv/pres hvidløget. Bland alle ingredienser til dressingen i en lille skål. Smag til med salt og peber.
2. Vask, skyl og skær grøntsagerne til fyldet i passende størrelser.
3. Varm en stegepande op på middelhøj varme, kom olie heri. Steg falafel 5-10 min til de er gyldne og varme.
4. Varm pitabrødene i en brødrister og servere dem med sprøde falafel, grøntsager og hvidløgsdressing.

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)