Tid og køkken
Tid – forberedelse 20 min
Tid – tilberedning 10 min
Tid – total 30 min
Type – fx hovedret
Køkken – Mellemøsten fusion
Antal personer 4
Ingredienser
1 pakke falafel
olivenolie
flagesalt
2 spsk sata’r krydderi (kan findes i bazar eller velassorterede butikker, findes hos mærket ‘Mill & Mortar’)
Kålsalat:
1/2 rød spidskål
1 lille bdt palmekål
1/2 rødløg
1 bdt persille
salt og peber, citronsaft
Harissa dressing:
4 spsk naturel yoghurt
1 tsk harissa
1 tsk tahin
saften fra en halv citron
5 spsk koldt vand
1 knivspids salt, peber og sukker
4 store tynde fladbrød
2 avokado
Fremgangsmåde
1. Hæld kogende vand over palmekålen, skyl derefter i koldt vand. fjern stilkene og skær bladene i tynde strimler. Skær også spidskål i tynde strimler. Pil og halvér løget, skær det i tynde skiver. Vask og tør
persillen. Fjern stilkene og hak den groft. Kom det hele i en skål, kom lidt salt, peber og citronsaft over og massér det hele sammen.
2. Pisk ingredienserne til harissa-dressingen sammen.
3. Halvér falafel kuglerne og steg dem sprøde i lidt olie på en stegepande ved middelhøj varme ca 10 min. Krydr med flagesalt og rigeligt med sata’r krydderi.
4. Rist brødene hurtigt på en tør pande.
5. Halvér avokadoerne og fjern stenene. Mos en halv avokado ud på hvert brød, kom kålsalat henover og derefter falafel (4-6 halve). Kom harissa-saucen over til sidst. Rul sammen og servér.