Falafel med tyrkisk (coban) salat og vinaigrette

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)
Ovnbagte falafel med frisk og knasende salat med vinaigrette. servere med noget brød eller ris for et fyldigere måltid.

Tid og køkken

Tid – forberedelse 15 min
Tid – tilberedning 15 min
Tid – total 30 min
Type – letter hovedret
Køkken – middelhavet-mellemøsten fusion
Antal personer 4

Ingredienser

2 pakker falafel
2 spsk olivenolie
Salat:
4 store tomater
2 agurker
3-4 grønne peber
2 bdt persille
2 rødløg
2 tsk sumak (kan findes i velsorteret grønthandler eller bazaar, ellers brug saften fra en halv citron)
1-2 dl sorte oliven uden sten
Vinaigrette:
1 citron
3 spsk olivenolie
1/2 tsk chiliflager
1 spsk eddike
1 knivspids salt
1 knivspids sukker

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200˚C. Læg falaflerne i et ovnfast fad, kom lidt olie over og vend rundt så alle bliver dækket lige meget. Kom dem i ovnen i ca. 10 min indtil sprøde og varme.
2. Pil og halvér løgene. Skær dem i tynde skiver. kom dem i en skål, drys sumak over og massere det godt sammen. Sæt til side.
3. Vask og skær agurk, peberfrugt og tomater i mundrette stykker (som oliven ca.). Vask og tør persillen og hak den mellemfint. Bland det hele sammen, også løgene og oliven, i en stor skål.
4. Pisk vinaigretten sammen og kom den over salaten, vend det hele godt rundt.
5. Servér den varme, sprøde falafel med salaten, og noget brød til.

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)