Falafel med tyrkisk (coban) salat og vinaigrette

Ovnbagte falafel med frisk og knasende salat med vinaigrette. servere med noget brød eller ris for et fyldigere måltid.

Tid og køkken

Tid – forberedelse 15 min
Tid – tilberedning 15 min
Tid – total 30 min
Type – letter hovedret
Køkken – middelhavet-mellemøsten fusion
Antal personer 4

Ingredienser

2 pakker falafel
2 spsk olivenolie
Salat:
4 store tomater
2 agurker
3-4 grønne peber
2 bdt persille
2 rødløg
2 tsk sumak (kan findes i velsorteret grønthandler eller bazaar, ellers brug saften fra en halv citron)
1-2 dl sorte oliven uden sten
Vinaigrette:
1 citron
3 spsk olivenolie
1/2 tsk chiliflager
1 spsk eddike
1 knivspids salt
1 knivspids sukker

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200˚C. Læg falaflerne i et ovnfast fad, kom lidt olie over og vend rundt så alle bliver dækket lige meget. Kom dem i ovnen i ca. 10 min indtil sprøde og varme.
2. Pil og halvér løgene. Skær dem i tynde skiver. kom dem i en skål, drys sumak over og massere det godt sammen. Sæt til side.
3. Vask og skær agurk, peberfrugt og tomater i mundrette stykker (som oliven ca.). Vask og tør persillen og hak den mellemfint. Bland det hele sammen, også løgene og oliven, i en stor skål.
4. Pisk vinaigretten sammen og kom den over salaten, vend det hele godt rundt.
5. Servér den varme, sprøde falafel med salaten, og noget brød til.