Falafel med tahindressing, hvidløgsstegte broccoli og syltede rødløg

Sprøde falafel og broccoli, syltede rødløg og klassisk men udsøgt tahindressing. Server med et godt brød til for en fyldigere måltid. Næsten som biksemad, bare på en anden vegansk måde.

Tid og køkken

Tid – forberedelse: 15 min
Tid – tilberedning: 15 min
Tid – total: 30 min
Type – hovedret
Køkken – mellemøsten fusion
Antal personer 4

Ingredienser

2 pakker falafler (gerne halveret)
2 små eller en stor broccoli
4 fed hvidløg
2 løg
1 tsk harissa
1 spsk olivenolie
Dressing:
1 dl tahin
saften fra 2 citroner
2 hvidløgsfed
1 knivspids salt og friskkværnet peber
ca 1 dl vand
Syltede løg:
2 rødløg
1 dl æbleeddike
1/2 tsk salt
2-3 tsk sukker
evt syltede grønne chilli og persille til servering

Fremgangsmåde

1. Starte med at sætte en lille gryde over med eddike, salt og sukker. Pil, halvér og skær rødløget ud i tynde skiver. Når eddiken koger og salt og sukker er opløst, kommes den varme lage over rødløget
og sættes til side.
2. Forbered dressingen ved at pille hvidløg og hak dem groft. Kom dem i en lille skål med tahin og citronsaft. Pisk det hele ensartet i et par minutter. Tilsæt vand indtil ønsket konsistens og smag til med salt og peber.
3. Pil og hak hvidløget. Pil løg, halvér og skær i skiver. Vask og skær broccolien ud i mindre stykker og halvér falaflerne.
4. Varm en stor stegepande op på middelhøj varme, kom lidt olie på. Tilsæt først broccolien og steg den ca. 5 min. Kom derefter løg, hvidløg og falafel i panden og steg videre ca. 5-7 min. Når det hele næsten er færdigt, kom lidt harissa i panden og vend det hele rundt ca. 2 min. mere.
5. Servér falafel-broccoli mix med syltede løg og tahin-dressing.