Veganske gyros bagte jordskokker grøn salat

Krydrede veganske gyros med bagte jordskokker og grøn salat.
Beskrivelse: Enkel men lækker ret med masser af smag.
Tid – forberedelse 15 min
Tid – forberedelse 45 min
Tid – i alt ca 1 time
Type – hovedretten
Køkken – vegetarisk eller vegansk, middelhavsinspireret
Antal personer 4

Ingredienser – liste med antal eller mængde
2 pakker veganske gyros
2 fed hvidløg
2 tsk tørret oregano
skal fra 1 citron (og citronsaft til servering)
2 spsk olivenolie + salt og peber
1 kg jordskokker + 3 spsk olivenolie, salt, peber, 1 bundt timian
2 store rødløg.
blandet grøn salat, evt lidt olivenolie til salaten
Fremgangsmåde –
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Vask, rens/pensl og skær jordskokken i mindre stykker, halver løget og skær i mindre blokke. Kom dem i en bradepande. Tilsæt olie, salt, peber og timian. Bag dem i ovnen i 45 min-1 time.
3. Pil og pres imens hvidløget, riv skallen fra citronen. vask salat.
4. varm en stegepande op, steg gyros i olie ved høj varme, til de er sprøde og gyldne. Så kom presset hvidløg, citronskal og oregano og lidt mere olivenolie. rør rundt og smag til med salt og peber.
5. server de krydrede gyros med bagt jordskok og en frisk grøn salat og citronbåde ved siden af.