Middelhavsfrikadeller råstegte kartofler tomat-olivensalat

Middelhavsfrikadeller med råstegte kartofler og tomat-olivensalat.
Beskrivelse: enkel men super lækker ret,
Tid – forberedelse: 15 min
Tid – forberedelse: 45 min
Tid – i alt ca 1 time
Type – hovedretten.
Køkken – vegansk middelhavsinspireret.
Antal personer 4

Ingredienser –
2 pakker middelhavsfrikadeller
1 kg kartofler
+ 4 spiseskefulde olivenolie, 1 stort bundt persille, 5 fed hvidløg
6 store tomater
½-1 agurk
2 rødløg
1 glas sorte oliven
+ olie, salt, peber, sukker, eddike
Fremgangsmåde –
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Vask eller skrub kartoflerne, skær dem i 0,5 cm skiver (som mønter). fordel dem ud på en bradepande. skyl og hak persille og skalotteløg og hak hvidløget fint. tilsæt det til kartoflerne sammen med olivenolie, krydr med salt og peber. Bages i ovnen i 40 minutter – 1 time. Rør rundt et par gange undervejs.
3. I mellemtiden vaskes agurken og tomaterne. Skær dem i passende stykker. Pilerod, halveret og skåret i tynde skiver. vend det hele med lidt olie, eddike, salt, peber og sukker. Tilsæt også oliven. Sæt til side.
4. Når kartoflerne begynder at koge op, varmes frikadellerne op på en pande ved middel varme.
5. server de råstegte kartofler med frikadeller og græsk salat ved siden af.