Vegansk gyros tzatziki ris

Gyros skål med tzatziki og ris
Beskrivelse: Varianten her er med krydrede ris, men almindelig kogte ris smager lige så godt. “Komfort” mad, når du spiser det hele fra en skål!
Tid – forberedelse 15
Tid – forberedelse 30 min
Tid – i alt 45 min
Type – hovedretten
Køkken – vegetarisk eller vegansk, middelhavsinspireret
Antal personer 4

Ingredienser – liste med antal eller mængde
2 pakker veganske gyros + lidt olivenolie
4 portioner ris
(+ grøntsagsbouillon, gurkemeje, spidskommen, kanel, løg, korianderfrø og laurbær)
1 glas sorte oliven
1 lille isbjergsalat
4 mellemstore tomater
½ agurk
1 bundt persille
2 snittede rødløg
2 dl tzatziki (yoghurt, presset hvidløg, revet agurk) eller skift evt til hummus.
¼ del rødkålshoved
+ oregano, eddike, salt og peber
evt ekstra: puckost, fetaost, græsk stil eller lignende vegansk ost

Fremgangsmåde –
1. start med at koge risene, hvis du vil lave ris med smag; rist dine ris i olie og krydderier i 5 minutter, inden du tilsætter grøntsagsbouillon i stedet for vand. Kog derefter som normalt i cirka 10 minutter, og lad dampen afslutte på lavt niveau.
2. Lav din tzatziki, hvis du ikke har en klar. Vask og skær rødkålen fint. Vend med lidt eddike, salt og peber, tørret oregano ca. 1-2 tsk. og læg til side.
3. vask iceberg, tomater, agurk og persille. Hak det fint til salat. Pil rødløg, halver og skær i fine skiver.
4. Steg Gyros i en stegepande ved høj varme i lidt olivenolie, til det bliver sprødt.
5. Kom risene i skålen på de fire skåle. kom iceberg, tomat, agurk, rødløg og sorte oliven. kom med noget rødkålssalat ved siden af. tilsæt tzatziki, persille og gyros til skålen. Tilsæt lidt ost eller lignende og server.