Vegansk gyros fladbrød tzatziki tomater grillet peber

Gyros med fladt brød, tzatziki, tomater, persille og grillet peber
Beskrivelse: klassiske gyros, bar vegansk eller vegetarisk.
Tid – forberedelse ca 15 min
Tid – forberedelse ca 15 min
Tid – i alt ca 30 min
Type – hovedretten
Køkken – vegetarisk, middelhavsinspireret
Antal personer 4

Ingredienser – liste med antal eller mængde
4 fladbrød (hvedetortilla eller andeslag)
2 pakker veganske gyros
2 peberfrugter
2 fed hvidløg
3 tsk tørret oregano
skal fra 1 citron
2 spsk olivenolie + salt og peber
4 mellemstore tomater
1 bundt persille
2 dl tzatziki (yoghurt, presset hvidløg, revet agurk) eller til en vegansk afveksling ud mod hummus.

Fremgangsmåde –
1. Pil hvidløget og riv skallen fra citronen. Lav tzatziki, hvis du laver din egen fra bunden.
2. vask peberfrugterne, fjern kernehuset og skær i stave.
3. Stil en stejl pande over høj varme. tilsæt lidt olivenolie, tilsæt gyros, presset hvidløg og peber under omrøring. Når den næsten er færdig og har fået meget farve, smages til med oregano, citronskal og lidt ekstra olivenolie. smag også til med salt og peber. Sæt til side.
4. ristet brød. vask persille og tomater imens. Hak persillen og halver tomaterne.
5. kom tzatziki i bindingen på brød, kom en portion gyros og stegte peberfrugter over. tilsæt derefter persille og tomater, rul sammen og kog!