Gyros bowl med tzatziki og ris

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)

Tid og køkken

Denne opskrift er med krydrede ris, men almindelig kogte ris smager lige så godt.
Tid – forberedelse 15 min
Tid – forberedelse 30 min
Tid – i alt 45 min
Type – hovedret
Køkken – vegetarisk/vegansk, middelhavsinspireret
Antal personer – 4

Ingredienser

2 pakker vegansk Gyros + lidt olivenolie
Krydrede ris
4 portioner ris
Grøntsagsbouillon
Gurkemeje
Spidskommen
Kanel
Løg
Korianderfrø
Laurbærblad
Til anretning
1 glas sorte oliven
1 lille icebergsalat
4 mellemstore tomater
½ agurk
1 bundt persille
2 snittede rødløg
2 dl tzatziki (kan evt. erstattes med hummus)
¼ rødkål/rød spidskål
+ oregano, eddike, salt og peber
Evt ekstra: puckost, fetaost, græsk stil eller lignende vegansk ost

Fremgangsmåde

1. Start med at koge risene, hvis du vil lave ris med smag. Rist risene i olie og krydderier i 5 minutter, inden du tilsætter grøntsagsbouillon i stedet for vand. Kog derefter risene så anvist på posen.
2. Lav din tzatziki, hvis du ikke har en klar.
3. Vask og skær rødkål/spidskål fint. Vend med lidt eddike, salt og peber, tørret oregano ca. 1-2 tsk. og stil til side.
3. Vask iceberg, tomater, agurk og persille. Snit og hak det fint til salat. Pil rødløg, halver og skær i fine skiver.
4. Steg vegansk Gyros i en stegepande ved høj varme i lidt olivenolie, til det bliver sprødt.
5. Anret risene i fire skåle. Kom iceberg, tomat, agurk, rødløg og sorte oliven samt lidt kålssalat ved siden af. Tilsæt tzatziki, persille og gyros til skålen. Tilsæt lidt ost eller lignende og servér.

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)