Gyros bowl med tzatziki og ris

Tid og køkken

Denne opskrift er med krydrede ris, men almindelig kogte ris smager lige så godt.
Tid – forberedelse 15 min
Tid – forberedelse 30 min
Tid – i alt 45 min
Type – hovedret
Køkken – vegetarisk/vegansk, middelhavsinspireret
Antal personer – 4

Ingredienser

2 pakker vegansk Gyros + lidt olivenolie
Krydrede ris
4 portioner ris
Grøntsagsbouillon
Gurkemeje
Spidskommen
Kanel
Løg
Korianderfrø
Laurbærblad
Til anretning
1 glas sorte oliven
1 lille icebergsalat
4 mellemstore tomater
½ agurk
1 bundt persille
2 snittede rødløg
2 dl tzatziki (kan evt. erstattes med hummus)
¼ rødkål/rød spidskål
+ oregano, eddike, salt og peber
Evt ekstra: puckost, fetaost, græsk stil eller lignende vegansk ost

Fremgangsmåde

1. Start med at koge risene, hvis du vil lave ris med smag. Rist risene i olie og krydderier i 5 minutter, inden du tilsætter grøntsagsbouillon i stedet for vand. Kog derefter risene så anvist på posen.
2. Lav din tzatziki, hvis du ikke har en klar.
3. Vask og skær rødkål/spidskål fint. Vend med lidt eddike, salt og peber, tørret oregano ca. 1-2 tsk. og stil til side.
3. Vask iceberg, tomater, agurk og persille. Snit og hak det fint til salat. Pil rødløg, halver og skær i fine skiver.
4. Steg vegansk Gyros i en stegepande ved høj varme i lidt olivenolie, til det bliver sprødt.
5. Anret risene i fire skåle. Kom iceberg, tomat, agurk, rødløg og sorte oliven samt lidt kålssalat ved siden af. Tilsæt tzatziki, persille og gyros til skålen. Tilsæt lidt ost eller lignende og servér.