Vegansk gyros med fladbrød, tzatziki, tomater og grillet peber

Tid og køkken

Klassisk gyros i plantebaseret version.
Tid – forberedelse ca 15 min
Tid – forberedelse ca 15 min
Tid – i alt ca 30 min
Type – hovedret
Køkken – vegetarisk, middelhavsinspireret
Antal personer – 4

Ingredienser

4 fladbrød (eller hvedetortillas)
2 pakker veganske gyros
2 peberfrugter
2 fed hvidløg
3 tsk tørret oregano
Skal fra 1 citron (usprøjtet)
2 spsk olivenolie + salt og peber
4 mellemstore tomater
1 bundt persille
2 dl tzatziki (yoghurt/plante-yoghurt, presset hvidløg, revet agurk) -kan evt. erstattes med hummus.

Fremgangsmåde

1. Pil hvidløget og riv skallen på citronen. Lav tzatziki, hvis du laver din egen fra bunden.
2. Vask peberfrugterne, fjern kernehuset og skær i stave.
3. Varm en stegepande op og steg gyros i en smule olivenolie ved høj varme. Tilsæt presset hvidløg og peberfrugt under omrøring. Når den næsten er færdig og har fået meget farve, smages til med oregano, citronskal og lidt ekstra olivenolie. Smag også til med salt og peber. Sæt til side.
4. Varm fladbrødene. Vask persille og tomater imens. Hak persillen og halver tomaterne.
5. Anret ved at fordele tzatziki på de varme brød, kom en portion gyros med stegte peberfrugter på. Tilsæt derefter persille og tomater, rul sammen og spis!