Sandwich med ristet blomkål og papaya-karry-sandwich spread

Tid og køkken

Dette ligner en klassisk kyllingesandwich med karrydressing i en vegansk version. Det krydrede blomkål spiller perfekt sammen med papaya-karry spread der fungerer supergodt som dip.
Tid – forberedelse ? min
Tid – tilberedning ? min
Tid – i alt ? min
Type – let frokost, snack
Køkken – vegansk
Antal personer 4

Ingredienser

½ blomkål i mundrette stykker
½ dl majsstivelse/Marizena
2 tsk all-round krydderier
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk aromat salt
Lidt olie til stegning
1 glas papaya & karry spread
8 tynde skiver lækkert surdejsbrød eller ciabattaboller eller halve flutes
Frisk salat
Tomat
Agurk
Syltede rødløg:
2-3 små rødløg
1 dl hvidvinseddike, 1 spsk sukker, salt og peber

Fremgangsmåde

1. Start med at koge eddike med sukker, salt og peber. Pil rødløgene, halver og skær i skiver. Når salt og sukker er opløst, hældes den varme blanding over løgskiverne. Sæt til side.
2. Forbered blomkålen, fjern stilke og blade, skyl og skær i mundrette stykker. Bland majsstivelse og de tørre krydderier i en skål. Vend derefter blomkålen i denne blanding.
3. Varm en pande op, tilsæt olie, og steg derefter blomkålsstykkerne gyldne. Sæt til side.
4. Vask salat, agurk og tomat, og skær det i passende stykker.
4. Rist brødene i ovnen eller på en brødrister.
5. Flæk brødet og smør begge halve med papaya & karry spread. Anret salat, agurk og tomatskiver på brødene. Kom de varme, ristede blomkålsstykker på og top med afdryppede syltede rødløg. Læg brødene sammen og servér.