Tid og køkken
Perfekt vegansk “Hawaiian” burger med masser af smag!
Tid – forberedelse 30 min
Tid – tilberedning 20 min
Tid – i alt ca 50 min
Type – lettere frokost, snack
Køkken – vegansk
Antal personer – 4
Ingredienser
Vegansk “bacon”:
4 rispapir +
(3 spsk olie, 2 spsk ahornsirup, 2 tsk hvidløgspulver, 2 tsk røget paprika, 2 tsk aromat salt, 1 tsk flydende røg)
1 dåse ananas i ringe (2 ringe pr. burger)
1 glas Papaya & Karry spread
Coleslaw:
½-1 lille spidskål
1 spsk vegansk mayo
2 spsk sød chilisauce
Salt og peber
—
Ristede løg
4 burgerboller
Forårsløg
Lidt friskt bladgrønt fx bok choi eller anden salat
Fremgangsmåde
1. Start med at lave “bacon”! Tænd ovnen på 200 C. Klip rispapir i strimler. Blandt de øvrige ingrediens i en tallerken og pensl begge sider af rispapirstrimlerne med marinaden. Læg dem dobbelt på et stykke bagepapir. Bag dem i 3-4 minutter i ovnen indtil de bobler og er sprøde. Husk at blive ved med at kigge, da de brænder meget hurtigt på! Den færdig “bacon” kan holde sig et par dage i en lukket beholder.
2. Coleslaw: Vask og snit spidskålen fint. Vend den snittede kål med lidt mayo og sød chilisauce. Smag til med salt og peber. Sæt til side.
3. Vask og anret lidt bladgrønt og vask forårsløg og skær dem i i ringe. Sæt til side.
4. Si lagen fra ananasringene. Varm en grillpande op på højeste varme. Grill ananasringene til de er let-karamelliserede på begge sider.
5. Rist/varm burgerbollerne og flæk dem. Smør papaya & karry spread på top og bund. Kom bladgrønt, coleslaw, to ananasringe, en smule “bacon”, ristede løg på bunden. I toppen kommes evt mere bladgrønt og forårsløg, klap derefter sammen.