Tid og køkken
Enkel, men super lækker salat, der mætter!
Tid – forberedelse 15-20 min
Tid – tilberedning 30 min
Tid – i alt 45 min-1 time
Type – morgenmad eller let hovedmåltid
Køkken – vegansk efterårssalat
Antal personer – 4
Ingredienser
400 g salat, f.eks. Frillice og eller sprød salat
8 store gulerødder (lidt olie, salt og peber)
1 tsk tørret rosmarin
1 glas peberfrugt og chili spread
600 g svampe
2 spsk olie
4 spsk soja
2 spsk ketchup
2 spsk rødvinseddike
200 g græskarkerner (+ 2 spsk olie, 2 fed hvidløg, 1 tsk salt, knivspids peber)
Lækkert ristet brød
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Skræl gulerødderne og skær dem i 2 cm blokke. Kom dem i en lille bradepande og vend med lidt olie, salt, rosmarin og peber.
3. Rense svampene og skær dem i mundrette stykker. Læg dem i et lille ovnfast fad og vend dem med olie, soja, ketchup og rødvinseddike. Smag til med salt og peber.
4. Sæt begge fade i ovnen i ca. 25-30 min. Tag dem herefter ud og vend rundt, når de er færdige.
5. Skyl salaten og pluk den evt. i mindre stykker.
6. Pil og pres hvidløgsfed. Varm en stor pande op. Kom olie, hvidløg og græskarkerner på panden. Krydr med salt og rist dem hårdt og hurtigt mens du rører. Det tager cirka 5 minutter. Tag græskarkernerne fra varmen.
7. Grill eller rist brødet. Vend de bagte gulerødder med peberfrugt & chili spread.
8. Tag 4 store skåle, læg salaten i bunden, så en omgang marinerede, stegte svampe og dernæst de bagte gulerødder. Drys med ristede græskarkerner og servér med godt brød.