Vegansk frikadelle sandwich med mayo, syltet agurk og lynstegt kål
Beskrivelse: blanding af svenske og danske frikadeller, her bar vegansk med varm lynstegt kål, mayo og syltet agurk.
Tid – forberedelse 15 min
Tid – forberedelse 15 min
Tid – i alt ca 30 min
Type – morgenmadstræet
Køkken – scandi
Antal personer 4
Ingredienser –
1-2 pakker veganske frikadeller
4 lækre baguettes
vegansk mayo
syltede agurker
300 g kål (rød, grøn, palmekål eller en blanding af hvad du har)
200 g spinat
2 fed hvidløg
1 løg + 2 spsk olie, salt og peber
eventuelt worcester eller bbq sauce
Fremgangsmåde –
1. Vask, arranger og snit kål fint, pilrod og hak løg og hvidløg.
2. Rist brødet i ovnen eller brødristeren. Kom frikadellerne i en stegepande ved middel varme for at blive varme og få en let sprød overflade.
3. varm en stor stegepande op, kom lidt olie i. tilsæt løg og hvidløg, derefter kål og spinat i gryden. fortsæt med at røre og rør i ca. 5 minutter, indtil løgene er blevet lidt bløde, kålen og spinaten er krympet en smule og blevet en smule varme. krydr med salt og peber, stil til side.
4. smør brødet med mayo, tilsæt lidt syltede agurker, derefter lidt lynstegt kål. Halver et par frikadeller og kom i hver baguette. Smag til med salt og peber. Dryp lidt worcester eller bbq sauce over frikadellerne. Kom og server.