Vegansk kebab pizza

Ditte Gad som har bloggen “Vegansk for alle” står for denne nemme og lækre opskrift på pizza med vegansk kebab. Tjek hendes blog ud, hvor du kan finde mange andre lækre veganske opskrifter og gode tips til en sund livsstil.

Opskriften bruger Edgy Veggie Pulled Seitan Kebab, som er et plantebaseret alternativ til kød fremstillet af hvedeprotein. Produktet finder du i køledisken hos udvalgte Føtex- og Bilkabutikker over hele landet – se mere her.

Tips: Du kan sagtens gøre det hele meget lettere for dig selv: køb en færdigbagt pizzabund, og så har du pizza på 10-15 minutter i stedet for.

1-4 personer

Ingredienser:

Dej:
3 dl lunkent vand
25 g gær
200 g groft mel
½ spsk salt
½ spsk sukker
2 spsk olivenolie
ca. 300 g hvedemel + til æltning

Fyld:
100 g tomatpuré
2 tsk oregano
1 portion Edgy Veggie Pulled Seitan Kebab (200 g)
Agurkeskiver
Tomatskiver
Strimlet salat (jeg brugte hjertesalat)

Dressing:
100 g vegansk yoghurt
½-1 tsk løgpulver
1-2 fed hvidløg – presset
½-1 tsk sennep
1 lille håndfuld persille – finthakket
Salt & peber

Sådan gør du:


Dej:
Start med at lave dejen. Pisk vand og gær sammen, når gæret er udrørt, røres det grove mel ud i.
Pisk derefter salt, sukker og olivenolie. Rør det resterende mel i, og rør indtil dejen bliver fast – det kan være, du skal komme mere mel i.
Kom lidt hvedemel på bordet og ælt dejen. Ælt dejen indtil den er elastisk og blød.
Lad dejen hæve i 45 minutter.

Dressing:
Lav dressingen. Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere af de forskellige krydderier.
Stil på køl.

Tomatsovs:
Lav “tomatsovsen”. Rør tomatpuré og oregano sammen med vand indtil det bliver cremet, og det virker til, at det nemt kan smørres ud på dejen. Pas på at “tomatsovsen” ikke bliver for tynd. Stil til side.

Når dejen har hævet, tændes ovnen på 220 grader (ikke varmluft). Gør en bageplade med bagepapir klar.
Ælt dejen og rul den ud, så den kan dække bagepladen nogenlunde. Læg dejen ovenpå bagepladen.
Smør pizzadejen med “tomatsovsen” og fordel kebab-seitanen ovenpå.
Bag midt i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til dejen er sprød.

Lav pizzaen. Fordel agurke- og tomatskiver samt det strimlede salat ovenpå pizzaen. Hæld dressingen over og smovs så den pizza i dig!