Græskar- og gulerodssuppe med hestebønner

Herlig græskarsuppe med gode vitaminer fra både græskar og gulerødder, samt med proteiner fra flækkede hestebønner. En skøn, cremet og mættende suppe. Server den med mandler og en neutral yoghurt eller et plantebaseret alternativ.

2-3 portioner

Ingredienser:

350 g økologisk hokkaido græskar
1 stor økologisk gulerod
3 mellemstore økologiske kartofler
1 mellemstort løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
300 ml vand
200 ml kokosmælk
2 tsk grøntsagsbouillon
1 tsk. spidskommenpulver
Salt og peber
1 dl flækkede hestebønner

Ekstra:
Neutral yoghurt
Mandler

Sådan gør du:

Kom hestebønnerne i en gryde med vand og lad dem koge for sig selv i ca. 45 minutter.
Skær herefter græskarret, gulerod og kartofler i mindre stykker.
Husk at fjerne kernerne fra græskarret.
Kom lidt olie i en gryde og steg løget og hvidløget i et par minutter.
Tilføj de resterende ingredienser undtagen hestebønner, salt og peber.
Lad det hele koge i 25 minutter.
Kom nu suppegrydens indhold i en blender og blend til en ensartet konsistens opnås.
Genopvarm suppen i gryden. Her kan du evt. smage til med salt og peber.
Husk at tilføje hestebønnerne til suppen.
Server evt. med yoghurt og mandler.